Boka ditt besök 0709-986825

Vad gör en canineopat?

En canineopat/hundfysioterapeut arbetar och strävar för att förbättra hundens hälsa och rörelseförmåga genom behandling, rekomendationer och fysisk träning. Som canineopat har man god kunskap om hundens rörelseapparat det vill säga skelett, muskler, senor, leder, ligament och nerver. Man har även god kunskapr kring förebyggande träning och friskvård. En hund med välmående kropp lever ett rörligare och lyckligare liv samt lever längre. En frisk o välmående hund löper mindre risk för att bli skadad och skulle det uppkomma en skada har hunden bättre förutsättningar att läka.

Canineopat utbildingen består av en heltidsstudier uner 1års tid och omfattar myologi (Muskler), osteologi( Skelettet), patologi (Sjukdomslära), anatomi, orsaksdiagnostik samt olika behandlingsformer m.m. Utbildningen är kvalitetssäkrad och enda hundfysioterapeut-utbildningen som är under statlig tillsyn en så kallad KU-utbildning. Utbildningen är genomförd på UPH Academy.

Carolina Svensson

Har haft hund ända sedan jag var liten, men för sju år sedan skaffade jag min första hund Maja. Det var först då jag kom in på att träna hund är roligt.

Jag har gått på Segragymnasiet som är en naturbruksskola med profil Hund, vilket jag läste under tre års tid. Under dessa åren hade jag såklart med min hund Maja som har lärt mig så mycket om hundträning. Det var under dessa tre åren som mitt hundintresse ökade ytterligare. Det var mycket positiv hundträning, där man testade på alla möjliga sporter och jag fastnade för Rallylydnad, Nosework och Agility. Sedan har jag riktat in mig på friskvård av hund, vilket innebär träning i förebyggande syfte (innan skada sker).

Idag har jag två chihuahuor (Maja & Nova) och en tysk schäfer (Ritzi) som jag tävlar och tränar med inom Nosework, rallylydnad och agility. Jag har även en belgisk malinois, Äyla, som är nytillskottet i flocken

Träna hund är extremt roligt, men att ha en sund och frisk hund är ännu roligare.

Friskvård är min starka sida!

Utbildningar:

UPH Friskvårdskonsulent Hund, 2021

UPH PT - Tränare Hund 2020

UPH Canineopat 2020

UPH Massageterapeut Hund, 2020

HLR - första hjälpen för hund, Amanda Sjöland, hundhörna skåne 2019

Spårläggare, Bjuvs BK 2019

Nosework Instruktör, Dalahundservice 2019

Doftprovsdomare, Dalahundservice 2019

Rallylydnads Instruktör, Therese Arvestrand, Dogsense 2019

Djurvårdare 2, Segragymnasiet 2018

Hunddagisföreståndare, Segragymnasiet 2018

Certifierad hundfriskvårdare, Agardhs Hundsport 2017

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen