Aktiveringskurs

En rolig, händelserik och spännande kurs där ni får pröva på mycket som ni även kan använda hemma i er

vardag, relationen med din hund ökar och din hund mår väl och glad över aktiveringen,

Alla hundar behöver aktiveras för att må bra, men ibland tryter inspirationen för oss tvåbenta,

specielt nu när mörker och kyla tränger på!  Kursen för dig och din hund får mental och fysisk aktivitet på

ett roligt sätt. Aktiveringskursen har olka tema varje gång, bla, Agility, Rallylydnad, Nose Work, balansboll,

Klick och Trix, hur smart är din hund! 

En rolig kurs då man kan se och testa på om man tycker någon kurs är roligare och man vill

fortsätta.

HUR SMART ÄR DIN HUND!

En rolig kurs tillsammans med din hund! Hur löser hunden knep och knåp? Vi utmanar hunden på klurigheter så de får tänka och jobba både med nos, hjärna och kropp. Kan den lösa uppgiften själv? vilket är stor utmaning! Kan den spela piano, ringa i klockan, Hänga tvätt och förstå omvägsproblem!

Kurstillfället är riktigt roligt att få se sin hundlösa problem och dessutom ha riktigt roligt med sin bästa vän!

Här ser vi hur viktig leken med hunden är i samspel med dig, lek har många bra beteende att lära in många smarta saker med, men just under dena kursen är det hunden som ska tänka och klura utan din hjälp! Hunden visar signaler för att leka med dig och tajming med belöning är direkt i leken!

Valpkurs 1 

Har du blivit med valp och som du nu vill få en bra start med? Då är detta kursen för dig!

Det kommer vara mycket fokus på att socialisera valpen i kombination med grundläggande hundkunskaper som sitt, ligg och en del kroppskontrollsövningar. Det kommer enbart vara positiv träning (snälla metoder) för att stärka valpens självförtoende och viljan att vara med dig. Lek är nödvändigt för känslomässig utveckling, lek på allvar, konkurenslek gör det l'ttare att förlora, leken sätter samman beteendekedjor! Lek för att kunna samarbeta med hunden, leg leder till muskel - och kordinationsträning.

Kursen kommer variera mellan praktik och teori där vi går igneom olika belöningsmetoder samt träningssätt.

miljöträning, socialiseringsträning, följsamhet, inkallning, koppelträning, Avslappning och passivitet, Förstå din hunds kroppsspråk, Relation med ägaren/ föraren, Råd och tips om vanliga valpproblem, Kontrollerande valplek, Kroppshantering, Vad säger Lagen, Låt bli ( förbudsträning),

Valpkurs 2

Här börjar vi fundera på: Hur vill jag att min hund ska gå i koppel, med mig eller dragandes på mig?

Ska min hund vara i soffan/sängen?

Hur vill jag att min hund ska hälsa på andra människor? Hoppandes eller lungt och respektfullt?

Nu kommer valpen att tappatänder, bli könsmognad, vaksammare eller vakta mer, bli klumpig, testa gränser na, vad händer om jag struntar i husse/matte? intressera sig för motsatta könet, biter mer, Stressar, börjar kiss markera.

Kursinnehåll: nu tränar vi på följsamhet att hunde vill vara hos dig, utveckla god kommunikation mellan hund oc ägare, hanteringsord för vardagsbruk, klickerträning, stanna kvar, kontakt övningar, vänta övningar. Många leksätt - mångsidig relation, Lek ger utlopp för många medfödda beteende!

vi pratar om lek, signaler, relationer i leken, valpens lek, träning eller inlärning!

Klicker kurs

Är du nyfiken på hur det är att träna hunden med hjälp av klicker?

Då är detta kursen du ska gå, där vi på ett roligt sätt lär oss jobba med klickern. Och Varför hundarna tycker det är så roligt!

Hur viktigt det är med tajming och hur man lär sig bli ett proffs på att klicka rätt!

Det är roigt att lära sig hantera klicker och hunden uppfattar de snabbt, så ladda fickan med riktigt gott godis! Vi går igenom tajming, target, praktiskta övningar, target är när hunden duttar på din hand eller exempel då är din hand target men kan lika gärna vara en låda, musmatta.

Shaping är en metod där man väntar ut och belönar det beteende vi vill ha, det är roligt!

Att klicks in sin hund och träna in de beteende vi önskar är roligt och ett effektivt sätt at skapa en bra relation  och kontakt med sin hund. En klickerklok hund vågar prova flera saker. den har lättare att det den kan i olka miljöer och blir din träninsvilliga hund och ni har kul ihopa!

Vardagslydnad

Här tränar vi att gåfint i koppel, inkallning på roliga sätt och att vara lös, hundmöten och mycket mer utifrån det som du mest

vill ha hjälp med!

Vi tränar succetivt svårare situationer med störningar och krav på hunden. Allt sker i en lugn trygg miljö ocg efter varje hunds enskilda behov!

vi tittar på hundens språk och signaler den ger och hur det ser ut, Vi tränar passivitet, tajming och belningsplaceringar.

Gå i långlina, frivilighantering, vi tränar focus på föraren och hund, stanna signal, frisignal, följsamhet, kursen skapar en bättre relation till din hund och dessutom har ni roligt ihop. Leken gör det möjlighet att utveckla er relation och att samarbeta som ett team. Lek och stress hur ser den ut?

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen