Special sök - Röd kong Classic

Etikett är att hunden ska lära sig söka efter Röd Kong Classic och  markera den, i specialsök lär vi hunden en specifik doft vilket här är kong.

Man söker på gods, fordon, inomhus, utomhus ofta i större områden och längre tid upp till 20min.

Här gäller det att: söka  - hitta och att dela hundens glädje när den lyckas, allt för att hunden ska känna iver att lyckas nästa gång!

1. lek och belöna hunden, vi använder röd kong classic som etikett, låt hunden leks med kong, du kan gömma den ute som inne.

2, öka svårigheten, göm kongen där hunden inte kommer åt den, när hunden hittae den tar du fram den o leker o belöna hunden.

3. göm mindre bitar, när hunden känner igen kongen.

Svamp kurs

Svamp kan du lära hunden året om, du kan använda både färsk, torkade, fryst svamp vid inlärningen! En rolig kurs att ge sig ut och plocka svamp med sin hund i skogen! Inlärningen sker genom att vi lär hunden assosiera kantarellen med en godbit som är positivt för hunden.

Viltspår

År en naturlig aktivitet att sysselsätta sin hund med. Kursen går ute i skogen, och vi introducera hunden med rådjursklöv som den ska spåra upp, genom att man drar den på marken så det ger ifrån sig vittring!  första spåret är ca 10 meter långt, när hunden hittar klöven ska den få mycket beröm! Nästa steg är att hälla blodet i en flaska som sedan droppas ut på marken. Och hunden får spåra blodspår, ord som används är spår, sök, spår.

Man kan tävla i spår: Anlagsklass 600m långa är spåret med 4 räta vinkla med minst 50m mellan vinklarna, och 15m mellan bloduppehåll på raksträckorna, använder man skanken ska den släppas hela vägen utan uppehåll från marken. Blod ska läggas ut minst 2-5h före start i tävling.

Öppenklass - behöver man gjort ett anlagsprov först för att tävla, spåret ska ligga 12-24h innan tävlingen startar och innehålla 3stycken bloduppehåll på 15m och ha 2 vinklar. skottprövning 50-100meter före spårslut sättes hunden och domaren går 10 meter från hunden och avlossar ett skott med hagelvapen eller startpistol.

Personspår

Personspår är en rolig aktivering för hundarna, det tröttar ut både mentalt och fysiskt.

Att spåra är för många hundar det absolut mest uppskattade nosarbetet. Det kräver koncentration, kondition och jävlar anamma, vilket är precis vad en del hundar behöver för att få utlopp för sin energi. Alla hundar kan spåra och du kan oftast hitta en form av spår som passar just din hund. För den tävlingsinriktade finns det också olika sorters spår att tävla i – jag tänker närmast på bruksspår, IPO-spår och viltspår.

Personspår innebär att hunden spårar efter en människa som har gått någonstans, oftast i skogen eller på fält, och många gånger har lagt föremål under sin vandring. Dessa föremål ska hunden hitta och gärna markera på något sätt. För personspår som aktivering behöver du inte bry dig om föremål förutom en leksak i slutet.

Personspår är en träning som alla hundar kan utföra oavsett ras & ålder!

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen