Dogparkour

Dogparkour är en träningsform där din hund tränar balans, koordination, styrka, problemlösning och självförtroende. Man lär hunden att balansera, luta sig mot, ta sig över, under och igenom olika hinder. Hindren är både fasta och rörliga och har olika underlag. Man använder sig oftast av sin omgivning och hindren kan bestå av allt från murar, stolpar, räcken, bänkar, staket, träd, däck, stenar etc.

Vanligtvis tränar man detta ute i naturen och på stadens gator, torg och lekplatser, men tränar även inomhus i vår hall samt på hundhallens närområde. Genom att träna dogparkour bygger man upp hundens självförtroende samt kroppskontroll. Det är en rolig träningsform som bygger upp kondtion samt muskler.

För hundens säkerhet använder vi SELE och vanligt koppel samt har med oss mycket godis i små små bitar. Ta ej på hunden stryphalsband eller flexikoppel!

Balans- och koordinationsträning

Är du nyfiken på vad balansboll är och vill testa på det, är detta ursen för dig. Balansboll är både friskvård och aktivering för hunden. Balansboll är bra för hunden eftersom det aktiverar hela kroppen det vill säga både mentalt och fysiskt. Balansboll kan man träna i både förebyggande- och rehabsyfte.

Syftet med balansboll är att underlaget är instabilt vilket gör att hundens muskler som i vanliga fall inte används får jobba extra hårt. Det gör att hundens kropp blir starkare och en bättre kroppskontroll. Kroppen bygger upp sin reaktionsförmåga för olika underlag vilket minskar skaderisken i vardagen.

Balansboll är en träningsform som alla hundar kan utöva så väl som unghundar till den äldre hunden.

Balansbollsträning är en väldigt effektiv träningsform som du kan använda dig av för att bygga upp din hunds fysik och kroppskontroll, balans och kordination. Den fungera väldigt bra som rehabiliteing sträning som friskvårdsträninga. med balansbolsträning kommer du åt en del muskler som är svåra att nå vid annan träning, den lednära muskelaturen.

Att hundens klor är korta och att tassarna är rena från grus och sand vid träning med balansbollarna är viktiga, ävn säkerheten vid träning är viktigt att använda sele. Bollarna skainte betraktas som leksak utan enbart användas vid träning.

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen