HOOPERS

HOOpers består  av en bana med snälla hinder, där finns hoop, som byglar man går under, tunnlar som är 80cm och mellan 1-2 meter lång, tunnor att gå runt om, samt port att gå bakom. föraren skickar hunden genom en bana på distans som passar teamet, förare och behövs inte springa med sin hund.

En sport som alla hundar kan vara med på valp till senior, stor som liten.

Att utföra denna sporten är riktigt roligt samt utmanade för både hund och förare!

Här kommer du att guida din hund genom en bana med fjärrdiregering och det ska vara felfritt och så snabbt som möjligt. Hunden styr du genom kroppspråk, handsignaler och verbala kommando, vilket gör det mer spännande och utmaning.För att tävla bör hunden vara 18 månader, föraren kommer stå på banan i en fyrkant och därifrån diregera sin hund banan runt.

Agility

I den populära hundsporten agility ska hund och förare klara en hinderbana på tid. Det är en allmän hundsport där alla hundar  som fkan delta, stora som små och oavsett ras.

Gungbräda, säck, tunnel, däck, balansbom – det är bara några av de hinder som hunden ska ta sig över och igenom i en agilitytävling. Banan ska avklaras på kortast möjliga tid och utan misstag eller vägringar. Hög fart och stämning

Agility är en lättsam och underhållande sport, ofta är både farten och stämningen hög – och hunden minst lika förtjust som publiken. Det är samtidigt en uppvisning i avancerat samspel, och kräver mycket träning och ett nära och lyhört samarbete mellan hund och förare.

Tänk på att agility är en krävande sport också för din hund. Hunden bör vara minst ett år gammal och färdigvuxen innan ni börjar träna på allvar.

Agility finns: grund, 1, 2 där vi utvecklar din agility kunskaper vidare med att kunna handling, olika byten, svängar, springa snabbt och skicka hunden framåt.

Agility Grund

Här går vi igenom  alla  hinderna som finns inom agilityn. vi lärin genom att hundn får godis/ lesak som belöning så de blir motiverade att jobba, i små mål att uppfylla. Lek kan vi driva upp tempot på hunden och ett driv att jobba med dig.

Agility 1 

Nu börjar vi träna banor i olika kombinationer och ser hur vi ska handla och visa din hund med röst och kropp så ni får kommunikation och följsamhet i banans väg. vi tränar in handling på både höger och vänster sida och kika på framförbyten, vi tränar cirkelträning, att kunna lämna hunden kvar på startlinjen och stanna kvar- vi tittar på reglerna.

Agility 2

Här tränar vi in de olika bytena, framför och bakombyten, handling, kobinationer, fart, Running contacts, få hunden att trampa på markeringarna,blicken, armarnas position, fötternas posotion, din röst = allt detta behöver du när du ska utoch tävla. reglerna, Hoppteknik, lägga på olika komando ord, skarpa och mjuka svängar, långhopp, ta hnderna bakifrån, slalom.

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen